Polisi Waranti

Syarat Waranti

 • Daftar pembelian anda di www.beblum.com.my/ms/warranty-policy/ dalam tempoh 7 hari dari tarikh pembelian. Sila ambil perhatian bahawa produk yang tidak didaftarkan mengikut terma dan syarat di sini, tanpa bukti pembelian yang sah, akan dianggap sebagai perlindungan waranti ini tidak sah. Salinan digital pembelian (resit) mesti dimuat naik untuk menyokong bukti pembelian produk.
 • Peralatan bayi termasuk kereta sorong, katil bayi dan kerusi keselamatan kanak kanak akan dilindungi untuk tempoh jaminan selama 12 bulan dari tarikh pembelian/penghantaran, daripada kecacatan pada bahan, mutu kerja dan mekanisme sahaja dan hanya tertakluk kepada penyempurnaan pendaftaran waranti dalam talian. Waranti ini hanya terpakai untuk produk Beblum Stroller Series, Beblum Car Seat Series dan Beblum Baby Cot Series yang dibeli di Malaysia dari Beblum Malaysia sahaja.
 • Perlindungan waranti hanya diiktiraf oleh pengedar sah tempatan (*) di negara tempat produk dibeli, untuk pengguna pertama dan anak-anaknya. Untuk pembelian di Malaysia, pembeli/pengguna mesti mendaftarkan produk yang dibeli di www.beblum.com.my/warrantyregister dalam tempoh 7 hari dari tarikh pembelian untuk kelayakan waranti.
 • Warranti tidak meliputi keadaan haus dan lusuh biasa semula jadi, kemalangan, penggunaan yang tidak betul atau tidak sesuai, tidak mengikut arahan dalam manual, kemalangan jiwa dan kecuaian sendiri, isu kosmetik seperti pudar atau calar daripada penggunaan biasa, ketidakpuasan hati pendapat peribadi berkaitan dengan kefungsian, ciri atau estetik, pembaikan yang dilakukan oleh pihak ketiga. Langkah yang tersedia di bawah jaminan ini ialah penggantian atau pembaikan bahagian yang rosak sahaja. Beblum tidak dapat membayar balik atau menukar item yang rosak akibat penyalahgunaan, kecuaian, haus atau lusuh normal dan pemasangan yang salah.
 • Beblum sebagai pengedar tunggal tempatan yang sah, akan melakukan pengesahan akhir atas tuntutan jaminan/warranti produk. Invois asal yang sah mesti dikemukakan semasa proses tuntutan waranti untuk memastikan ketulenan produk dan pembelian dari rangkaian yang sah.
 • Tempoh peruntukan waranti yang dinyatakan di atas hanya sah untuk stok baru sahaja. Kami berhak untuk mengubah perlindungan waranti untuk pembelian unit pameran (display), unit terbuka, harga unit yang ditanda harga promosi kehabisan stok atau unit diterima melalui cabutan/pertandingan bertuah.
 • Kami berhak untuk mengenakan caj untuk perkhidmatan ke atas produk yang berada di luar perlindungan waranti. Kami juga berhak untuk menolak untuk menyediakan perkhidmatan di mana produk itu sudah lapuk, tidak lagi dianggap boleh diservis atau diganti atas sebarang sebab. Produk selepas diservis atau diperiksa mesti dikumpulkan dalam tempoh satu (1) bulan dari tarikh pemberitahuan.
 • Kami berhak untuk mengubah, mengubah suai atau menukar terma dan syarat di sini disebabkan oleh perubahan dalam ketersediaan perkhidmatan, produk dan/atau alat ganti atau untuk tujuan mematuhi dasar, polisi dan peraturan yang berkenaan.
 • Selepas memenuhi syarat tuntutan di dalam waranti ini, anda dikehendaki menghantar produk anda kepada kami dengan menghubungi Khidmat Pelanggan kami melalui Whatsapp 012 3388 428 atau E-mel hello@beblum.com.my

  Waktu operasi: 10.00 pagi hingga 5.00 petang (Isnin hingga Jumaat sahaja, tidak termasuk hari cuti umum).

 • Proses dan kos penghantaran produk untuk tuntutan warranti adalah tanggungjawab pemilik.

Adalah penting untuk membaca dan mematuhi arahan berikut dan manual arahan yang terdapat dalam produk anda untuk memastikan penggunaan yang selamat dan memaksimumkan sepenuhnya jaminan yang disertakan.

For further enquiries, please Whatsapp 012-338 8428 or email us at hello@beblum.com.my during our operating hours Monday to Friday 10am to 5pm, excludes Public Holidays.